Hits Haul

Zoals gezegd zou ik snel terugkomen op de Hits-lakjes uit Brazilië. Dit zijn de kleuren die ik uit heb gezocht voor mijn eerste kennismaking:

Van links naar rechts: Dreamer, Artsy, Cutie Pie, Chameleon, Atena, Héstia, Apolo, Hera en Hefesto. De eerste vier zijn multichromes uit de Mari Moon-collectie, de overige vijf zijn Holografische lakken uit de No Olimpo-collectie.

Ik heb nu van beide collecties één lak gedragen en ik ben diep onder de indruk van de kleuren en van het heftige effect dat in zowel de holo’s als de multichromes te vinden is. Dit zijn zo’n beetje mijn droomlakjes!

Toch is er, zoals in mijn vorige post al te lezen was, wel het één en ander aan te merken op deze Hits. Kijken jullie even mee?

- De kwastjes van de lakjes zijn per lakje verschillend in breedte, vorm én kwaliteit. Zo is bijvoorbeeld Hefesto heel smal:

Terwijl het kwastje van Hera breder is als de nagels op mijn pinken:

Ook komen er van het kwastje van Hera hele kleine flinters van de borstelhaartjes af, waarmee je je manicure verpest en is het kwastje zó breed dat je belletjes in de lak trekt.

Het kwastje van Chameleon is helemaal sneu:

Let vooral op het ‘kroontje’ aan het uiteinde van het kwastje.

Het goede nieuws: dit is een bekend probleem en wanneer je de fabrikant aanschrijft krijg je nieuwe kwastjes thuisgezonden. Dat brengt me echter bij het tweede probleem: wanneer je rechtstreeks bij de fabrikant bestelt (en dat is veruit het goedkoopst) kan het zomaar 6 weken duren eer je bestelling überhaupt op de post gaat en daar heb ik de afgelopen weken wel flink van gebaald. Een alternatief is om de lakjes te bestellen bij Llarowe, maar omdat deze winkel de lakken ook moet importeren zijn ze daar aardig aan de prijs en wat ik persoonlijk erg storend vind is dat er altijd minstens twee kleuren zijn uitverkocht. Ik vrees in elk geval grote vrezen voor de levertijd van de kwastjes die ik wil laten vervangen..

Probleem 2: de namen van de lakjes staan op een etiketje gedrukt dat om de dop heengeplakt zit. Als je dan vervolgens de flesjes een keer of twee open- en dichtdraait gebeurt dit:

en dat is met name bij de Mari Moons (die wat moeilijker uit elkaar te houden zijn) een beetje jammer, want ik wil graag weten welk lakje ik op mijn nagels heb. Op deze foto zie je trouwens ook meteen het laatste nadeel: de inhoud van een flesje is nog niet eens de helft van een normaal flesje nagellak en dat is jammer. Als je op de foto kijkt waar ik alle flesjes op een rij heb staan kun je ook heel duidelijk zien wat dat betekent; je haalt de twee kleuren die ik al gebruikt heb er zo uit aan de hand van de overgebleven inhoud.

Tot slot: bij Cutie Pie had ik, zoals gezegd, enórme moeite met de clean up en heb ik uiteindelijk flink moeten poetsen met pure aceton om het voor elkaar te krijgen. Goede kwastjes om de lak op te brengen zijn dus écht onontbeerlijk!

Dat de ene lak dikker is als de andere vind ik op zich ook niet heel handig, maar omdat er genoeg nagellakverdunners op de markt zijn is dit een probleem waar je met gemak omheen kunt werken.

Dat klinkt als een hele waslijst nadelen en wellicht is dat ook wel zo.. Maar als ik eerlijk ben: het maakt geen zier uit. De unieke kleuren van de lakjes in combinatie met de relatief gunstige prijs (mits via de fabrikant besteld en zonder vervelende douaniers die BTW heffen) maken veel goed. Als je de lakjes even van wat dichterbij bekijkt is al het leed meteen weer vergeten ;) Zeg nou zelf aan de hand van deze bottlepics (met op de nagels Cutie Pie met Ozotic 528):

Cutie Pie

Artsy

Dreamer

Chameleon

bloglovin

Comments on: "Hits Haul" (2)

  1. Balen van die kwastjes zeg! Hmpf. Maar wel mooie kleurtjes!

  2. Dat van die kwastjes is erg jammer. Maar wat een felle en mooie kleuren!

Leave a comment for: "Hits Haul"