Catrice Million Styles LE

Sinds gisteren liggen ze in de winkel: Catrice Million Styles topcoats. Acht verschillende lakjes bedoeld om over een basiskleur aan te brengen, zodat je een eindeloze hoeveelheid nieuwe kleuren kunt creëren. Ze zijn limited edition, dus als je ze wil, wees er snel bij! Om jullie te assisteren in jullie keuze om ze wel of niet te gaan halen heb ik swatches gemaakt van elke kleur. Om te beginnen een overzicht van de gehele collectie (foto van de Catrice-website):

C01 No Smoke Without Fire
C02 Million Dollar Baby
C03 Miss Money Penny
C04 Shake it! Flake it!
C05 Return of Space Cowboys
C06 Godfather of Pearl
C07 ¿Holo Qué Tal?!
C08 Have an Ice Day

No Smoke Without Fire

Deze lak is, zoals de naam al zegt, een beetje rokerig. Het is een doorzichtig, grijszwart laagje over je nagellak. Voor deze swatch gebruikte ik als basis China Glaze Aquadelic op de pink, Wet ‘n Wild Buffy the Violet Slayer en Catrice Meet me at Coral Island op de middelvinger. Zo zien ze eruit zonder de toplaag:

En zo met 1 laagje No Smoke Without Fire:

Zoals je kunt zien is het lastig de lak gelijkmatig op te brengen en zul je hobbels in de basislak danwel je nagels zelf ermee benadrukken, omdat het ‘plasjes’ vormt in de kuiltjes. Ik zou het gebruik van een ridgefiller bij deze lak aanraden. Ik moet echter zeggen dat ik deze lak, ondanks de wat mindere applicatie, toch eigenlijk wel erg mooi vind. Het was eigenlijk mijn minst favoriete exemplaar van de collectie, maar nu ik ‘m gezien heb ben ik om! Mooi!

Million Dollar Baby

Nog een lakje waarvan ik op de eerste foto’s niet warm of koud werd, maar waar ik, nu ik ‘m eenmaal op heb gehad, toch wel heel blij mee ben. Bij glittertoppers met wat grotere deeltjes ertussen heb ik vaak enorme moeite om de glitters er een beetje mooi op te krijgen zonder dat er open plekken ontstaan. Million Dollar Baby is daar veel beter in als de meeste andere glitters, ik hoefde er maar weinig voor te doen om de glitters redelijk gelijk te verdelen. De kleur is ook mooi, niet heel erg goud, maar ook geen zilver, een beetje ertussenin. Kijk zelf maar:

Miss Money Penny

Ook een redelijk apart kleurtje, in het flesje ziet het er een beetje perzik-kleurig uit, op de nagel neigt de lak meer naar goudkleur met iets dat lijkt op hele kleine holografische deeltjes. Het is nauwelijks zichtbaar en in het flesje zie je het al helemaal niet terug, maar boy, ik was blij verrast!

Shake it! Flake it!

Getting to the good stuff: flakies! Flake-glitter is één van mijn favoriete toppers en ik kon deze van Catrice dan ook niet laten staan. Het is een mooie, met rood als basis en verkleuringen naar oranje, geel en groen.

Toch is dit wat mij betreft de meest teleurstellende topper van het stel, omdat ik flakes in met deze kleuren al bij een heleboel merken voorbij heb zien komen. Omdat ik ook al een aantal keren heb gehoord dat deze erg veel lijkt op de nieuwe Essence Nail Art Topper Night in Vegas heb ik meteen even een vergelijking gemaakt:

Als je de flesjes naast elkaar houdt zie je het eigenlijk al: ze lijken érg veel op elkaar. Op de nagel is dat niet anders:

(Pink: Catrice Shake it! Flake it!, ringvinger Essence Night in Vegas)

Zoals je ziet zijn deze twee haast niet uit elkaar te houden. Ik zie het verschil maar aan één ding: de Essence-versie heeft meer flakes, dus daar heb je minder laagjes van nodig om hetzelfde effect te krijgen. Als je de keuze hebt zou ik dus voor de Essence gaan, maar niet elke Kruidvat heeft het volledige Essence-assortiment staan dus dan zou de Catrice een goed alternatief zijn.

Return of Space Cowboys

En zo komen we bij lakje nummer 5, tevens één van mijn favorieten. Op de foto’s van de flesjes al, maar ook op mijn nagels vind ik ‘m prachtig, er zit een geweldig duochrome-effect in!

Prachtig! Zoals je kunt zien aan de nagel waar geen basiskleur onder zit is er wel één klein nadeel: de basis van deze lak is niet doorzichtig, maar lijkt op een wat lichtere versie van No Smoke Without Fire, waardoor de lak die eronder zit wel een wat andere kleur krijgt. Over donkere kleuren maakt dit wat minder uit, maar met name bij lichtere kleurtjes zal dit wel een nadeel zijn.

Godfather of Pearl

Dit lakje lijkt een doorzichtige versie van Return of Space Cowboys te zijn, maar ik zie wel kleine verschillen in het duochrome-effect. Deze verspringt wat minder van kleur en is iets blauwer, waar Space Cowboys iets groener lijkt te zijn. Het verschil is echter niet heel groot. Ook deze vind ik fantastisch, hélemaal in mijn straatje. Bij deze heb ik overigens erg lopen kliederen bij het opbrengen, excuus!

¿Holo Qué Tal?!

De naam zou doen vermoeden dat het hier om een holografische lak gaat, maar dat is niet het geval. Dit is een sparkly duochrome zoals de vorige twee lakjes, maar dan met als hoofdkleur roze met een shift naar geel en soms paars. Omdat mijn persoonlijke voorkeur wat meer in koude kleuren ligt vind ik de vorige twee mooier, maar om eerlijk te zijn zou je kunnen volstaan met Holo Que Tal en één van voorgaande twee lakjes.

Have an Ice Day

Last but not least, Have an Ice day. Holografische glitter! Wellicht niet uniek, maar wel heel mooi en sparkly. Blanke basis, lakt erg fijn. Naast Return of Space Cowboys mijn favoriet uit de collectie. Kijkt u even mee? Ik post expres een onscherpe foto, zodat het holo-effect beter uitkomt.

Dit waren ze dan, alle 8! Mijn mening? Ik vind ze geweldig en heb er absoluut geen spijt van dat ik ze allemaal gekocht heb. Er zitten wat mij betreft een paar regelrechte musthave’s tussen, maar die laat ik je er lekker zelf uitzoeken. Ik druk je nog één keer op het hart dat je er vooral vlug bij moet zijn, want ze vliegen de winkel uit en bij de Kruidvat zijn ze nu ook nog eens in de aanbieding!

Tot slot: alle swatches zijn gemaakt met 1 laagje van de basiskleur en één laagje van de betreffende topper erop. Ik heb geen top- of basecoat gebruikt en ik heb geen clean-up gedaan (vandaar dat het er soms een beetje rommelig uitziet, excuus daarvoor). Op No Smoke Without Fire na is alles geswatcht met op de pink een zwarte lak (Wet ‘n Wild Creme Black), op de ringvinger een paarse lak (Wet ‘n Wild Buffy the Violet Slayer) en op de middelvinger zonder basislak, zodat je een idee krijgt van hoe doorzichtig de basis is.

bloglovin

Comments on: "Catrice Million Styles LE" (5)

  1. *ik ga ze niet kopen, ik ga ze niet kopen, ik ga ze niet kopen*

    Ziet er goed uit! :D

  2. Zo, jij bent er snel bij! :D mooi hoor, leuk om zo een keuze te kunnen maken! Thnks!

  3. Duidelijke swatches! Ik hoef ze niet allemaal, de flakies heb ik al van Essence, dit 2 duochrome ana de koude kant lijken inderdaad veel en die holo glittertjes is ook niet mijn ding.. blijven er toch nog 5 over! Ik ben alleen bang dat ik ze ontzettend ga mislopen :( .

  4. Leuk, leuk, leuk, ik ben al aan het nadenken over mijn eerste combinatie. Eindelijk heb ik ook flakies O+

  5. Ja, en dus, nu had ik mezelf een no buy opgelegd en nou was ik dat ook al weer vergeten totdat Man me er vriendelijk aan herinnerde. Hier word ik wel hebberig van.

Leave a comment for: "Catrice Million Styles LE"