Favo merken #1

Toen ik mijn opleiding voor schoonheidsspecialiste deed en in een salon werkte probeerde ik alles uit dat ik in mijn handen kreeg qua huidverzorging. Het kon me niet gek genoeg zijn, alle merken door elkaar, de nieuwste produkten, cremes, maskers, noem het maar op. Jarenlang heb ik dit gedaan, rotsvast overtuigd (nog steeds) dat ik mensen beter kon adviseren wanneer ik zelf alles probeerde. Maar helaas, het tij keerde: bij het rijpen van de huid werd deze gevoeliger en nu ben ik op het punt gekomen dat mijn gezichtshuid dusdanig gevoelig is dat ik het doorgaans duur moet bekopen wanneer ik eens besluit iets anders te proberen dan mijn vaste spullen.

Omdat er wel nog steeds veel mensen nieuwsgierig zijn naar wat de schoonheidsspecialiste zelf gebruikt heb ik bedacht een serie posts te maken met mijn favoriete merken en produkten, opgedeeld per categorie. Vandaag komt de verzorging van de gezichtshuid aan bod.

Clinique

Al mijn crèmes zijn van Clinique. Oogcrème, lippencrème, gezichtscreme. Ik gebruik meerdere lijnen, meerdere soorten crème, afhankelijk van het jaargetijde en het weer. Het is goed betaalbaar (als je de prijzen van Dior en Lancôme gewend bent tenminste), het is ongeparfumeerd, zuinig in gebruik en mijn gevoelige huid verdraagt het altijd zonder morren. Geen jeuk, geen trekkerig gevoel, geen rode plekken en geen branderigheid. Het trekt snel in en werkt zoals het hoort te werken. Fijn spul.

Lancôme

Wat Clinique voor mijn huid is qua crèmes is Lancôme voor mij qua reiniging. Ik gebruik een oogmake-upreiniger bestaande uit twee componenten (olie en water, de ideale combinatie om make-up te verwijderen), Bi-Facil, waarmee je zelfs de meest hardnekkige waterproof make-up volledig van je gezicht krijgt zonder irritatie. Voor de ‘gewone’ reiniging gebruik ik al jaren Galatéis Douceur milk en Tonique Douceur lotion. Hoeveel andere reinigingsprodukten ik in mijn leven ook uitprobeerde, ik kwam altijd weer terug op deze, één van de eerste sets die ik ooit kocht. Het zijn de mildste produkten die ik ooit voelde, maar tegelijk ook de meest efectieve. Bi-Facil heb je pas nodig bij een heftige, waterproof maquillage, bij een gewone dagmake-up heb je voldoende aan de Galatéis Douceur. Wat mij betreft is Lancôme ongeëvenaard op dit gebied.

Biodroga

Een salonmerk waar ik -je raadt het nooit- mee werkte in de schoonheidssalon. Ooit uitsluitend via de schoonheidsspecialiste te verkrijgen, maar tegenwoordig ook te vinden op het internet bij enkele -duitse- webshops. Een duits merk dat voor veel innovatie op de markt van de huidverzorging heeft gezorgd, zo zijn zij onder andere verantwoordelijk voor het uitvinden van AHA-fruitzuren in o.a. peelings en scrubs. De reinigingsprodukten zijn prima, maar waar zij mijns inziens écht in uitblinken zijn serums, maskers en peelings. Veruit het beste produkt uit hun assortiment is de Basic Moist Fluid, een serum te gebruiken na de reiniging, onder je gezichtscreme. Het is er specifiek voor bedoeld om een vochttekort aan te pakken en het is daartoe bijzonder effectief. Het ruikt heerlijk, trekt belachelijk snel in en heeft na enkele dagen al een zichtbaar effect. Het is zó zacht dat het zelfs op de ooghuid kan worden gebruikt en ik ben zelfs in de salon nog nooit iemand tegengekomen die er niet tegen kon. Sterker nog: bij een overgevoeligheidsreactie* van de huid op een bepaald produkt kun je het zusje van de fluid, het Basic Moist masker** gebruiken om de reactie direct te verkoelen en te verzachten. Briljant!

*: Acute rode vlekken en een branderig gevoel.
**: Niet meer te vinden bij de duitse webshops, nog wel bij Amerikaanse. Lijkt te zijn vervangen door het Power Moist masker, maar ik heb nog niet getest of dit hetzelfde produkt danwel dezelfde werking heeft als het oude Basic Moist masker. Kom ik nog eens op terug. 

bloglovin

Comments on: "Favo merken #1" (4)

 1. Wat leuk om te lezen wat jij zelf gebruikt! Clinique dagcreme gebruik ik ook, vanwege de spf. Verder heb ik het 3 stappen systeem(noem je dat zo?) gebruikt, dit irriteerde mijn huid helaas. Heb ook ooit oogcreme gebruikt, tegen wallen enzo, maar deze deed niet wat ik wilde. :) ik gebruik nu Thalgo oogcreme, alleen via een saunawebshop te krijgen. Daar heb ik ook mijn oogmaskertjes van, super merk! Reinigen doe ik met wisselende merken, hema, Embryolisse, en nu the Body Shop.

 2. He beauty queen,

  ik heb een vraagje voor je, naast goed voor mijn eigen huidje zorgen wil ik ook het milieu een beetje sparen. Nou last ik laatst dat er in heel veel scrubs kleine plastic deeltjes zitten. Die vervolgens in het zeewater terecht komen en daar heel veel vissen doden omdat zij het opeten als of het plankton is. Ik heb mij daarna rot gezocht naar scrubs zonder die poly…. spullen. Helaas kwam ik niet verder dan voor mijn lijf gewoon met zout scrubben en voor mijn gezicht met een kokos scrub (jij hebt mij nl ooit eens verteld (dacht dat jij dat was) dat ik scrub met perzikpit moet mijden omdat dat je huid beschadigt) maar ja doet kokos dat niet ook? En dat zout voor mijn lijf (nu mijn huid zo droog is na de medicijn allergische reactie) prikt als een gek als ik dat zout gebruik. Ik heb dus huid-technisch te maken met een dilemma: lekker fijn huidje versus lief zijn voor de visje (op dit moment winnen de vissen nog maar als mijn huid te veel gaat trekken en schilferen (ondanks de liters creme en body lotion) dan kom ik echt in 2 strijd. dus lieve schat wat raad jij mij aan?

  liefs lynn

  • Annibal said:

   Lynn, gaat het om het scrubben van je lichaam? Je kunt ook suiker gebruiken, maar dat zou ik niet zo snel op je gezicht doen! Van kokos weet ik niet zeker wat het doet, maar ik denk dat je huid gewoon goed verzorgen op dit moment het beste is dat je kunt doen. Je hele lichaam is herstellende en dat geldt dus ook voor je huid en ik denk dat dit zich over tijd wel zal herstellen. Het is nu ook nog eens een overgang qua seizoenen, iets waar gevoeligere huiden (zoals die van jou dus) sowieso vaak al last van hebben.. xxxx

   • Annibal said:

    Ik zou gewone kristalsuiker trouwens eerst zelf nog wat fijner maken voor je het gebruikt, het is natuurlijk van zichzelf een vrij grove korrel..

Leave a comment for: "Favo merken #1"