Paarse holo’s

Omdat ik nu zwanger ben, heb ik mezelf verboden nagellak te gebruiken* tenzij er een bijzondere gelegenheid voor is.

Toen moederdag in zicht kwam besloot ik dat ik die dag wel even mocht. Nu hoort bij een bijzondere gelegenheid ook een bijzonder lakje, dus duimde ik voor zonneschijn. En die was er, in overvloede. Holo-tijd!

Om mijn keuze te vergemakkelijken lakte ik al mijn paarse holo’s op een nagelwiel en koos de meest holografische lak die ik heb. Kijk je mee?

image

Binnen, schaduw. Van onder naar boven: Ellen Gold Holo Roxo, Teeez Outta Control, Layla Ultra Violet, Hits Dionísio, Ludurana Supremo, China Glaze IDK.

image

Buiten, direct zonlicht. Nogmaals van onder naar boven: Ellen Gold Holo Roxo, Teeez Outta Control, Layla Ultra Violet, Hits Dionísio, Ludurana Supremo, China Glaze IDK.

Mijn twee grootste favorieten, de Layla en de Ludurana, bleken bij vergelijking ook veruit het hevigst qua holografisch effect. Verassend voor mij was hoe goed IDK uit de bus kwam, dit is één van de eerste lakjes die ik kocht (en mijn obsessie startte, lol) en deze was in mijn herinnering minder holo als dat ‘ie in werkelijkheid is. Wat ik ook opvallend vind is dat deze lak een veel minder grove korrel (holo’s hebben meestal een soort korrelig effect i.v.m. de holografische deeltjes) als de andere holo’s. Ik ben opnieuw gevallen voor IDK! De Ludurana is het grofst, gevolgd door de Layla. Na de China Glaze is de Ellen Gold het fijnst. De Teeez-lak is overigens de vreemde eend in de bijt: de enige met een scattered holo-effect i.p.v. een lineair effect**.

De Hits-lak komt er op de foto’s niet best vanaf, maar ik denk dat deze meer laagjes nodig heeft om volle sterkte te bereiken. Ik heb van alle lakken 2 laagjes opgebracht.

Enfin, ik koos dus de Layla, zoals duidelijk is uit de swatches is die het hevigst. Het was geen gemakkelijke keuze overigens, want ik denk dat ik de Ludurana mooier vind. Het ultieme holo-effect won echter en zodoende mocht ik dus mijn hele moederdag lang hiernaar kijken:

image

image

Ik kan niet wachten om eenzelfde vergelijking te maken met mijn blauwe holo’s, want daar heb ik weer andere merken van. Ik ben enorm benieuwd hoe Nfu Oh en Layla vergelijken!

Tot slot nog: door de verschilkende soorten licht zijn de kleuren op de nagelwiel-foto’s nogal verschillend. De waarheid ligt ergens in het midden, waarbij de binnen-foto iets waarheidsgetrouwer is.

*: Er gaan steeds meer stemmen op dat de dampen die van nagellak afkomen niet al te best zijn voor het kind en ik neem liever geen risico.
**: Een scattered holo heeft holografische deeltjes die los van elkaar schitteren, bij een lineaire holo ‘werken’ de deeltjes ‘samen’ en zie je een lijn in het holografische effect.

bloglovin

Comments on: "Paarse holo’s" (2)

Leave a comment for: "Paarse holo’s"