De grote holo-vergelijking

In navolging van mijn swatches van al mijn paarse holografische nagellakken besloot ik mijn complete holo-collectie te swatchen en te vergelijken. Kijk je mee?

Blauw

Van links naar rechts: Nfu Oh #65 (oude formule), Hits Apolo, Layla Mermaid Spell, Layla Ocean Rush, Teeez Cool, Ludurana Magnifica, Hits Poseidon.

Van deze blauwe holo’s is de uitkomst voor mij verassend: de Nfu Oh heeft veruit het heftigste effect, gevolgd door Layla’s Mermaids Spell. Deze zijn echter ook het lastigst te lakken; zonder aqua-basecoat zou ik er niet eens aan beginnen. Nog een nadeel: Nfu Oh heeft de formule van haar holo-lakken gewijzigd, dus als je deze lak nu zou kopen is het holo-effect minder heftig als bij het flesje dat ik heb. Superjammer! Mijn favoriet van deze zeven is echter niet de heftigste.. Ik ben erg onder de indruk van de Ludurana en de donkere Layla (Ocean Rush). Mooi zijn ze echter allemaal, als een ware hoarder kan ik geen van allen missen.

Zilver/grijs/zwart

Van links naar rechts: Ozotic Pro #532, Hits Zeus, Layla Flash Black, Gosh Holographic, Hits Hefesto.

En alhier mijn allergrootste verassing: een lakje dat gewoon verkrijgbaar was bij de kruidvat (en al een hele tijd untried in mijn stash verbleef) is de hevigste holo die ik heb. Gosh Holographic heb ik naast de Nfu Oh en alle Layla-lakken gehouden en outshined deze. Nipt, maar toch.. En let op! Deze lak is nu niet meer verkrijgbaar en is een ware hard to find, maar Gosh heeft bekendgemaakt dat deze de laatste weken van dit jaar (week 49 t/m 52, naar verluid) tijdelijk terug te vinden zal zijn in de schappen. Inslaan dus! De Ozotic Pro moet eigenlijk over een donkerdere lak gebruikt worden, dan zie je niet alleen de holo beter, maar komt ook het multichrome effect mooier uit. Hits Hefesto is nog een iets aparter verhaal, want dat is een holografische topcoat. Van alle Hits die ik heb is dit één van de meest holografische lakjes en omdat het een topcoat is kan ik élke lak die ik heb holo maken. Needless to say dat ik van deze een backup heb ;)

Roze/rood

Van links naar rechts: A England Princess Tears, Hits Hestia, Hits Atena, Teeez Smooth, Layla Retro Pink en Hits Ares.

De foto’s spreken voor zich, alhoewel niet alles even duidelijk naar voren komt. Layla is het heftigst, de Hits zijn in de zon ook aardig aanwezig, A England en Teeez subtieler. Wat ik jammer vind is dat de A England hier niet zo mooi uitkomt; in het echt is deze lak bewonderenswaardig mooi en bijzonder. Een duochrome, op het randje tussen paars en roze, bijzonder mooi en speciaal!

Groen/teal

Tot slot mijn ondergeschoven kindje: groen cq teal. Ik hou wat groen betreft vooral van felle kleuren en felle kleuren groen zijn er nu eenmaal niet zo veel in de holografische variant. Ik heb er 3, van links naar rechts: Ellen Gold Holo Verde, China Glaze DV8 en Hits Hera. Hier heb ik niet echt een favoriet; ze zijn erg verschillend en uniek, waardoor ik ze allemaal bijzonder graag zie.

Well, there you have it: samen met de eerdere post met paarse holo’s 27 holografische lakjes op rij. Mijn eindoordeel: als je één holografische lak uit moet zoeken heb je nog een aardige kluif, ookal komt de ene lak heviger naar voren als de andere, er is er niet één lak die niet bijzonder is. Een favoriet uitzoeken is zo makkelijk nog niet. De Hits komen over het algemeen niet heel mooi uit deze swatches, maar zijn in het echt wel degelijk mooi, bijvoorbeeld. Ik persoonlijk vind de Ludurana’s erg mooi, ze zijn grof en ‘pixelig, behoorlijk holo, maar lakken als gewone nagellak. Dat veel holo’s heel moeilijk te lakken zijn kan best wel een nadeel zijn (Nfu Oh, Gosh, Layla, China Glaze).

Ik kan maar één advies geven: mis de Gosh Holo in elk geval niet aan het eind van dit jaar, maar koop er wel de Aqua Fix Base Coat bij. De rest is moeilijker te krijgen: De Hits, Ludurana’s en A-Englands zijn te krijgen bij Llarowe, A-England koop je ook bij de eigen website, Nfu Oh vind je bij de nederlandse importeur, Ellen Gold heb ik via een swap en is -voor zover ik weet- niet in Nederland te krijgen, de China Glaze OMG-collectie was een limited edition en is slechts nog voor hoge prijs op ebay te vinden. Teeez holo’s zijn ook niet meer te krijgen, alhoewel het merk zelf nog wel te koop is bij diverse Etos- en Dio-drogisterijen.

bloglovin

Comments on: "De grote holo-vergelijking" (3)

  1. Wow, bijzondere lakjes zeg! Ik vind die van Gosh ook mooi, die ga ik zeker proberen te halen eind van het jaar! :)

  2. Wauw, een echte hoarder. Wat een verzameling :-)

  3. Mag ik een keer langs komen voor een lak laagje?

Leave a comment for: "De grote holo-vergelijking"